ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ

Με όποιον τρόπο και αν το πείτε αναφερόμαστε σε από τα δημοφιλέστερα αθλήματα του κόσμου, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η ένταξή του  στο ολυμπιακό πρόγραμμα το 1988.

Το πίνγκ πόνγκ είναι ένα άθλημα που  μπορούν να απολαύσουν άνθρωποι όλων των ηλικιών και επιπέδων φυσικής κατάστασης λόγω του χαμηλού κινδύνου τραυματισμού.

Αυτό το άθλημα δεν είναι μόνο διασκεδαστικό αλλά μπορεί να σας βοηθήσει και στη βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης. Το πίνγκ πόνγκ είναι ένα παιχνίδι που χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα του, και η άσκηση που προσφέρει συνδυάζει την ενδυνάμωση όλων των μυών του σώματος με την αεροβική άσκηση. Παράλληλα με την σωματική διάπλαση προσφέρει αξιοσημείωτη βελτίωση των αντανακλαστικών καθώς απαιτεί άμεση διαμόρφωση στρατηγικής και γρήγορη λήψη αποφάσεων διατηρώντας έτσι την πνευματική διαύγεια του αθλητή σε υψηλά επίπεδα.

Η πιο ενδεδειγμένη ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης είναι 6 ετών, ενώ για τους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός κι επομένως μπορεί να γίνει το οικογενειακό σας άθλημα!

Παιδικά Τμήματα πίνγκ πόνγκ

Στον Αθλητικό Όμιλο Ιλισσόσ Καλλιθέας σκοπός μας δεν είναι απλά να μάθουμε στα παιδιά να παίζουν πίνγκ πόνγκ. Αυτό που μας ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους εκπαιδευτές του αθλήματος, είναι το γεγονός ότι παρέχουμε και προπονητική φυσικής κατάστασης στους μικρούς αθλητές.

Τι ακριβώς εννοούμε? Όλα τα παιδιά προπονούνται στο table tennis 3 φορές την εβδομάδα, και τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα συστήνουμε  να γίνεται και προπόνηση φυσικής κατάστασης (physical condition).

Οι προπονήσεις φυσικής κατάστασης πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο γυμναστή (δεν γίνεται από τον προπονητή του πίνγκ πόνγκ) και έχει ως στόχο την βελτίωση της φυσικής κατάστασης του παιδιού ώστε να αποκτήσει περισσότερη δύναμη, ευλυγισία, ισορροπία και ταχύτητα στο παιχνίδι. Στην ειδικά εξοπλισμένη αίθουσα του FITNESS CENTER τα παιδιά προπονούνται σε πολλά επίπεδα με την βοήθεια τραμπολίνο, bosu, προπονητικής σκάλας (ladder sprint) κα.

Θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο παρέχουμε στα παιδιά σας μία πλήρη σωστή αθλητική εμπειρία και για αυτό το λόγο οι προπονήσεις φυσικής κατάστασης δεν έχουν καμία επιπλέον χρέωση. Συμπεριλαμβάνονται στο μηνιαίο κόστος εκμάθησης του table tennis.
ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ