ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Τμήματα Ενηλίκων για Αρχάριους και Προχωρημένους

Στον Αθλητικό Όμιλο Ιλισσός Καλλιθέας διατηρούμε τμήματα πινγκ πονγκ για όλα τα επίπεδα.

Στα τμήματα αρχαρίων ξεκινάμε από την εκμάθηση του αθλήματος με τα βασικά χτυπήματα και τις σωστές τεχνικές, σιγά σιγά και με τις κατάλληλες προπονητικές τεχνικές φτάνετε σε σημείο να μπορείτε να παίζετε σωστά και σταδιακά να βελτιώνετε και την τεχνική σας.

Αντίστοιχα, στα τμήματα προχωρημένων, οι προπονήσεις διαφέρουν και είναι αρκετά πιο εξειδικευμένες. Σκοπός των προπονήσεων είναι η συνεχής βελτίωση των χτυπημάτων και των τεχνικών ώστε να μπορείτε να ανταποκρίνεστε με επιτυχία όταν βρίσκεστε απέναντι από διαφορετικά είδη παικτών. Σκοπός είναι να μπορείτε να ανταποκρίνεστε γρήγορα και να αλλάζετε στρατηγική ανάλογα με τον αντίπαλό σας.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τη διαφορά;

Εκτός από τους προπονητές του ομίλου στις προπονήσεις έχουμε και sparring partners. Οι sparring partners είναι έμπειροι αθλητές του πινγκ-πονγκ οι οποίοι προπονούνται μαζί σας για να σας βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στο παιχνίδι αλλά και στην εκμάθηση ειδικότερων τεχνικών και χτυπημάτων. Στο πρόγραμμα πινγκ πονγκ αναζητήστε τις προπονήσεις στις οποίες συμμετέχει και ο sparring partner.

Multiball training, αυτή η προπονητική τεχνική μας βοηθά μέσα από τη συνεχή επανάληψη να βελτιώσουμε πιο εξειδικευμένα χτυπήματα. Εδώ ο προπονητής μας στέλνει συνεχώς μπάλες μέχρι να πετύχουμε σταδιακά το στόχο μας καθώς μέσα από την επανάληψη βελτιωνόμαστε. Στο πρόγραμμα πινγκ πονγκ αναζητήστε τις προπονήσεις multiball training.

Robot training, με τη χρήση ρομπότ επιτυγχάνουμε την βελτίωση της τεχνικής των χτυπημάτων και τις αποδοτικότητας.

Εκμεταλλευτείτε τις εξειδικευμένες προπονήσεις που παρέχουμε αλλά και τα τουρνουά που διοργανώνουμε για τη συνεχή ανάπτυξή σας.

 

Ποια είναι όμως τα οφέλη για τους ενήλικες;

Είστε αρχάριος και σκέφτεστε αν το πινγκ πονγκ είναι το κατάλληλο άθλημα για εσάς; Αν είναι ιδανικό για την ηλικία σας; Ένα είναι σίγουρο, από τη στιγμή που θα αποφασίσετε να ξεκινήσετε θα έχετε μόνο θετικές επιπτώσεις, σωματικές, πνευματικές και ψυχολογικές. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά ποια είναι τα οφέλη του αθλήματος για τους ενήλικες.

  • Θα κάψετε θερμίδες: Μπορεί να μη ξεκινάτε απαραίτητα ένα άθλημα για να χάσετε βάρος. Σκεφτείτε όμως ότι ανάλογα με την ένταση της προπόνησης μπορείτε να κάψετε 300-400 θερμίδες σε μια ώρα. Όχι άσχημα έτσι;
  • Θα βελτιωθούν τα αντανακλαστικά σας και η ισορροπία σας: Η συνεχής κίνηση και το γεγονός ότι πρέπει να είστε συνεχώς σε εγρήγορση θα βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό τα αντανακλαστικά σας. Επίσης οι διαδοχικές κινήσεις που κάνει ο αθλητής (δεξιά, αριστερά) για να πετύχει χτύπημα της μπάλας βοηθούν στη βελτίωση της ισορροπίας αλλά και στο συντονισμό χεριών-ματιών.
  • Προλαμβάνετε τον εκφυλισμό του εγκεφάλου: Και όμως! Οι νευρολόγοι μάλιστα συστήνουν το πινγκ πονγκ ως εργαλείο που βοηθά στην πρόληψη του Αλτσχάϊμερ αλλά και στη θεραπεία της άνοιας. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ένα παιχνίδι επιτραπέζιας αντισφαίρισης απαιτεί από τον αθλητή να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος και να έχει αυξημένη οξύτητα σκέψης – γιατί παίζει με μία στρατηγική που έχει χτίσει στο μυαλό του. Με αυτό τον τρόπο ο αθλητής υποβάλλεται και σε διανοητική άσκηση λόγων των γρήγορων αποφάσεων που πρέπει να πάρει σε συνδυασμό με την υψηλή συγκέντρωση και τη στρατηγική.
  • Δεν κινδυνεύετε από τραυματισμούς: Το πινγκ πονγκ είναι ένα από τα λίγα αθλήματα που δεν επιβαρύνουν τις αρθρώσεις μας – ειδικά όταν η προπόνηση γίνεται στο σωστό χώρο με το κατάλληλο αθλητικό δάπεδο. Ο χαμηλός κίνδυνος τραυματισμών καθιστά το πινγκ πονγκ ως ένα ασφαλές άθλημα για όλες τις ηλικίες!
  • Κοινωνικοποίηση: Φυσικά πρόκειται για ένα άθλημα που απαιτεί 2 παίκτες! Αλλά σε μία προπόνηση δεν θα παίζεις ποτέ μόνο με τον ίδιο παίκτη. Μέσα από την εναλλαγή των συμπαικτών θα γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους (και κάθε φορά θα προσαρμόζεις το παιχνίδι και τη στρατηγική σου). Θα είσαι πλέον μέλος μιας ομάδας, μίας κοινότητας που αγαπά την επιτραπέζια αντισφαίριση!